Despre Agenda România 4.0

Părerea ta, despre viitorul tău!

România ta


Pentru a fi relevantă și competitivă, România trebuie să profite de toate oportunitățile, să îmbrățișeze noile tehnologii și să creeze cadrul pentru un salt economic.

PRESS CLUSTER ȘI DIGITALIO

DIGITALIO a luat naștere în 2022, ca o platformă de știri despre IT & digitalizare, dar și ca o Agora în care dezbatem, alături de profesioniști, temele majore pe care le vedem ca elemente definitorii ale viitorului României:

 

  • Cum privim înspre viitor, atunci când prezentul este tulburat de factori externi?
  • Care sunt direcțiile către care trebuie să ne îndreptăm atenția cu prioritate?
  • Care sunt avantajele și slăbiciunile noastre?

_______

Press Cluster este prima asociație de tip ”cluster”  din presa românească. Ceea ce ne propunem este să aducem membrilor noștri oportunități de a-și finanța afacerile, oportunități de a evolua din punct de vedere al noilor tehnologii folosite în jurnalism și oportunități de a-și educa personalul.

De ce

România 4.0?

A Patra Revoluție Industrială are la bază sistemele digitale interconectate. Este o nouă economie în care operatorii, mașinile, instalațiile, logistica și produsul comunică și cooperează unele cu altele nemijlocit împreună.

Pentru a fi relevantă și competitivă, România trebuie să profite de toate oportunitățile, să îmbrățișeze noile tehnologii și să creeze cadrul pentru un salt economic.

Agenda România 4.0 se bazează pe trei piloni principali

Agenda România 4.0 se bazează pe trei piloni principali ai axei dezbatere -> teoretizare -> strategie -> acțiune

Obiective

1. Generarea de idei cu potențial de influențare pozitivă a domeniilor cheie vizate (5 documente programatice);

2. Promovarea partenerilor academici și privați, ca promotori ai schimbării pozitive (campanii media, online & offline);

3. Comunicare. Stabilirea unor canale de comunicare între stakeholderii proiectului.